Waarom Zechsal magnesium?

Waarom Zechsal magnesium?

Zechsal is zuiver, heilzaam, krachtig! Zechsal komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt in Trips Compagnie in Groningen. Het komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. De producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen en zijn niet getest op dieren.

Zechsal verlicht en ontspant bij:

  • Stress✓Reumatische aandoeningen
  • Spierpijn en kramp(o.a. restless legs)
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers

Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat Zechsal werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijnen depressie.

Waarom is dat zo?

De werkzame stof is magnesium(chloride), na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen. Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en ons dieet niet altijd voldoende divers is. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dit geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

Opname via de huid

Zechsal wordt via de huid opgenomen. Deze zogenaamd transdermale opname is een alternatief voor het slikken van magnesiumpillen. Hiervan wordt slechts een klein deel effectief opgenomen. Bovendien kunnen pillen maagklachten en diarree veroorzaken. De opname via de huid is voor velen dus een prima en goedkoper alternatief.

Beter dan Dode Zeezout en Himalaya zout

Zechsal is hoger geconcentreerd en zuiverder:

  • Zechsal bevat meer magnesiumchloride, dat wordt erkend als de werkzame stof in Dode Zeezout.
  • Dode Zeezout en Himalayazout zijn voor een deel vervuild door mens en milieu. Zechsal ligt op grote diepte en is onaangetast.

Himalayazout bestaat grotendeels uit natriumchloride (=keukenzout).

Zie onderstaande tabel voor de vergelijking van de samenstelling.

  Zechsal*) Dode Zeezout*) Himalaya zout
Magnesiumchloride 47% 30 -35% 2%
Kaliumchloride 0,5% 24 -26%
Natriumchloride 0,6% 4 -8% 97-98%

*) de rest is grotendeels kristalwater, naast een aantal (sporen)elementen.

Dosering en gebruik

Dit is persoonlijk en afhankelijk van lichaamsgewicht, levensstijl en aandoeningen. Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam afgescheiden. De gel en de olie kunnen aangebracht worden waar nodig. Voor suppletie (aanvullen van een tekort aan magnesium) zijn de beste plekken de oksels of de buik.

Na aanbrengen ongeveer 10 tot 20 minuten laten zitten. Daarna zo nodig douchen of afspoelen met water (de huid kan wat plakkerig blijven aanvoelen, alsof je in zee bent geweest).

Aanbevolen:

Magnesiumolie: 15tot 20 sprays per dag (in een flacon zitten ca 800 sprays)

Elke spray geeft 12,75 mg puur magnesium, concentratie 31%. Dit wordt het meest gebruikt bij spierpijn, krampen gewrichtsklachten,voor vermindering van genoemde gezondheidsklachten en als aanvulling bij een magnesiumtekort.

Magnesiumgel: naar behoefte

Meest gebruikt bij huidaandoeningen, het bevordert het herstel van de huid. Ook voor pakkingen (19% betere hydratatie, 33% gladdere huid). De gel bevat 30% magnesiumchloride. Verder een natuurlijk zetmeel als verdikkingsmiddel.

Voetenbad: 125 gram op 3 tot 4 liter water

Meest gebruikt voor totale ontspanning, voor het slapengaan (betere nachtrust) en bij huidaandoeningen (o.a.voetschimmel of eczeem).

Dobberbad: een halve tot 1 kg voor een ligbad.

Gebruikt voor totale ontspanning en magnesiumkuur. Dit is de mildste manier om magnesium op te nemen. Zuivert de huid en maakt haar zacht en glad. Zorgt voor een heerlijke nachtrust.

Wanneer niet gebruiken?

Bij een extreem lage hartslag en bij ernstige nieraandoeningen. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, altijd eerst een arts raadplegen.Niet gebruiken op open plekken.Het kan geen kwaad, maar het bijt wel. Prikkelen kan ook optreden wanneer men Zechsal net begint te gebruiken. Als dit erg vervelend is kan het eerst worden verdund met water, daarna langzaam de dosering opvoeren.

Hoe snel werkt Zechsal?

Bij spierpijn of kramp geeft Zechsal vaak onmiddellijk effect. Ook als ontspannings- of slaapmiddel merken de meeste mensen al effect bij de eerste keer. Voor het overige is (bij aanbevolen gebruik)binnen twee weken effect te verwachten.

Meer weten?

Kijk op www.zechsal.eu

Bron: Zechsal©